Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
10

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: Oproep deelname South by Southwest 2016

Het Stimuleringsfonds Creative Industrie roept makers uit de e-cultuur, film- en game-industrie op om een voorstel in te dienen dat is gericht op de programmaonderdelen ‘Interactive’ of ‘Digital Domain’ van het South by Southwest festival (SXSW) 2016. Het fonds stelt tien beurzen ter beschikking van maximaal € 6.000 per project. De open oproep is gefaseerd in twee deeloproepen: één oproep voor de Panel Picker en één oproep voor de overige programmaonderdelen.


SXSW 2016 vindt plaats van 11 tot en met 20 maart 2016 in Austin, Texas. SXSW is een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van e-cultuur (interactive), film en muziek. Het biedt een interessante mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is sterk gericht op innovatie en heeft voor verschillende sectoren een belangrijke netwerkfunctie. De Open Oproep van het Stimuleringsfonds is in eerste instantie gericht op interessante voorstellen van Nederlandse deelnemers aan het Interactive programma dat plaatsvindt van 11 tot en met 15 maart 2016, en het Digital Domain programma dat onderdeel is van het Filmprogramma en gelijktijdig plaatsvindt.
De Open Oproep is opgedeeld in twee indienmomenten. De eerste sluitingsdatum is uitsluitend gericht op de Panel Picker voor het Interactive programma en sluit op 24 juli 2015 (de inschrijving voor de Panel Picker bij SXSW sluit dezelfde dag). De tweede ronde is gericht op de overige programmaonderdelen, en sluit op 11 november 2015. Hiervoor zal het Stimuleringsfonds later in het jaar een nieuwe oproep uitschrijven.

Voorwaarde voor daadwerkelijke ondersteuning door het Stimuleringsfonds is dat het project eveneens wordt geselecteerd door de SXSW-organisatie.

Terug naar overzicht