Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
10

Ondersteuningsregeling Veilig Werken in de Zorg 18 juni opnieuw open

Zorginstellingen kunnen vanaf 18 juni 2015, 10.30 uur opnieuw aanvragen indienen voor de Ondersteuningsregeling Veilig Werken in de Zorg. Op basis van de regeling kan subsidie worden verstrekt voor externe ondersteuning gericht op de implementatie van integraal anti-agressiebeleid binnen een zorginstelling. Er is een budget van € 720.000 voor de nieuwe openstelling, die al was aangekondigd door minister Schippers (VWS). Ook de sector Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening kan nu aanvragen.

Per aanvraag is een subsidie beschikbaar van € 10.000. Het beschikbare budget zal als volgt over de branches worden verdeeld:
• geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg (GGZ): 11 zorginstellingen;
• gehandicaptenzorg (GHZ): 13 zorginstellingen;
• verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT): 24 zorginstellingen;
• ziekenhuizen (zowel algemeen als academisch) en revalidatiecentra (ZKH): 14 zorginstellingen;
• welzijn & maatschappelijke dienstverlening (WMD): 10 zorginstellingen.

Ook deze keer is sprake van een voorrangsregeling. Van donderdag 18 juni, 10.30 uur tot en met donderdag 25 juni, 10.30 uur krijgen zorgorganisaties voorrang indien:
• de organisatie eerder dit jaar een aanvraag heeft ingediend en is afgewezen in verband met overtekening;
• de organisatie voor het eerst een aanvraag indient;
• de organisatie nog niet eerder een aanvraag gehonoreerd heeft kregen. Zij krijgen voorrang boven de zorgorganisaties die in 2012, 2013 of 2014 een aanvraag deden en die is toegekend.

Het is voor iedere instelling mogelijk om een aanvraag in te dienen vanaf 18 juni 2015. Indien de instelling reeds eerder een aanvraag gehonoreerd heeft gekregen komt de aanvraag tot 25 juni 2015, 10.30 uur op een wachtlijst. Indien vanaf dat moment nog budgetruimte beschikbaar is voor de betreffende branche, worden de aanvragen op de wachtlijst op volgorde van ontvangst behandeld. Indien een instelling in 2015 al een aanvraag toegekend heeft gekregen, is het niet mogelijk om gedurende deze uitbreiding in 2015 nogmaals een aanvraag in te dienen.

Terug naar overzicht