Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
10

Oproep deelname congres Building with Nature Colombia

De Colombiaanse overheid heeft waterveiligheid, de economische ontwikkelingen en natuurbehoud prominent op de agenda staan. Daarom organiseert de Comisión Colombiana del Océano (CCO) van 16 tot 20 september 2013 SENALMAR, een seminar over 'Ocean Science Technologies' in Cartagena. Belangrijkste onderwerpen van SENALMAR zijn:
• economische ecologie;
• kusterosie;
• financiële duurzaamheid voor beschermde gebieden;
• wiskundige modellen van waterdynamiek;
• biodiversiteit.
Daarnaast interesseert CCO zich voor 'Integrated Coastal Zone Management' (ICZM) en de ontwikkeling van havens en infrastructuurprojecten.

Men verwacht meer dan 500 deelnemers, waaronder diverse Colombiaanse overheidsorganisaties. Nederland heeft veel ervaring met Building with Nature (BwN). Daarom vraagt CCO de Nederlandse ambassade expliciet om een Nederlandse bijdrage voor dit seminar. Het Holland Water House, de Nederlandse ambassade en Agentschap NL onderzoeken de mogelijkheden voor Nederlandse deelname aan dit seminar, eventueel in combinatie met een missie. Ondernemers die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Rick Delleman of Claudia Schutte.

Terug naar overzicht