Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
10

Nog weinig interesse voor SIB Alternatieve Markten

De SIB Alternatieve Markten-subsidie bedraagt 80% van de kosten tot een maximum van € 2500 en kan worden ingezet voor coaching en advies gericht op het betreden van alternatieve markten, de optimalisatie van internationale ketens, het opstellen van een nieuw internationaal marketingplan of de (her)organisatie van procesbeheer.

Het aantal aanvragen voor deze subsidie is vooralsnog echter beperkt, zo meldt minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in een brief aan de Tweede Kamer. Het is volgens haar evenwel nog te vroeg om hieruit conclusies te trekken. "Mogelijk zijn ondernemers nog onvoldoende bekend met de subsidie en/of richten zij zich op dit moment voornamelijk op de vereiste aanpassing van bedrijfsactiviteiten in Rusland en Oekraïne en nog niet op alternatieve markten", aldus de minister.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/05/10/kamerbrief-inzake-gevolgen-van-de-oorlog-in-oekraine-voor-het-nederlandse-bedrijfsleven

Over het programma
Het doel van SIB-programma is het ondersteunen van mkb-ondernemingen bij het op gestructureerde wijze vormgeven van de export van de door deze mkb-ondernemingen zelf geproduceerde of zelf ontwikkelde goederen en/of diensten én bij het inbedden van die activiteiten in de organisatie, het verwerven van kennis op internationaal juridisch en fiscaal gebied en marktonderzoek en exportvaardigheden, coaching, het deelnemen aan handelsmissies of collectieve beursinzendingen, het betreden van een specifiek doelland of via een individuele beursdeelname.

Terug naar overzicht