Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
10

Nieuwe subsidie voor herstel daken Friese boerderijen

Subsidieaanvragen kunnen van 28 juni tot en met 7 juli 2022 worden ingediend. Per aanvraag kan maximaal € 24.999 worden aangevraagd. Omdat het budget van de regeling bescheiden is en er veel oude boerderijen zijn, geldt deze subsidie voor rijksmonumenten of gemeentelijke monumenten. Ook boerderijen die volgens het bestemmingsplan karakteristiek en beschermd zijn, komen echter voor de regeling in aanmerking.

Voor subsidie komen in aanmerking herstelwerkzaamheden van daken of dakvlakken in een matige of slechte staat van onderhoud. Daarnaast kan het gaan om het vervangen van niet-traditionele dakbedekking zoals golfplaten of asbestdaken door traditionele dakbedekking zoals pannen of riet. Ook uilenborden zijn subsidiabel.

De subsidie uit de nieuwe regeling kan overigens worden aangevraagd naast een subsidie uit de subsidieregeling monumenten Fryslân. Daarbij moet het dan wel gaan om andere werkzaamheden.

Kijk voor meer informatie op: https://www.fryslan.frl/subsidie-restauratie-daken-friese-boerderijen en https://www.fryslan.frl/dakenfryskepleatsen

Terug naar overzicht