Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

Twee nieuwe subsidiemogelijkheden voor Brabantse woningbouw

§ 2 Opgave wonen en zorg
De nieuwe paragraaf 2 beoogt het opstellen van een regionale woonzorgvisie te versnellen. Deze woonzorgvisie bevat afspraken op regionaal of subregionaal niveau tussen gemeenten over betaalbare huisvesting van de zogenaamde ‘aandachtsgroepen’.

Een bijdrage kan worden aangevraagd door een gemeente (namens de gemeenten die samenwerken ten behoeve van activiteiten binnen een woondealregio) en een gemeenschappelijke regeling (ten behoeve van activiteiten binnen een woondealregio).

De hoogte van de bijdrage betreft 100% van de kosten die in aanmerking komen voor een bijdrage tot een maximum van € 62.500 per regio per kalenderjaar (het gaat om de regio's: regio Noordoost-Brabant, de Stedelijke regio Breda-Tilburg, de regio West-Brabant-West of regio Zuidoost-Brabant).

Aanvragen kunnen worden ingediend van 9 april 2024 tot en met 30 mei 2024 en van 8 januari 2025 tot en met 30 mei 2025.

§ 3 Regionale woondeals
Op grond van de nieuwe paragraaf 3 kunnen bijdrages worden aangevraagd om te komen tot het versneld uitwerken en uitvoeren van de woondeals die op regionaal niveau zijn afgesproken tussen gemeenten, woningcorporaties, de provincie en de nationale overheid.

Een bijdrage kan worden aangevraagd door een gemeente (namens de gemeenten die samenwerken binnen de woondealregio ten behoeve van de activiteiten in die regio) en een gemeenschappelijke regeling (ten behoeve van de activiteiten in een woondealregio).

De hoogte van de bijdrage betreft 100% van de kosten die in aanmerking komen voor een bijdrage tot een maximum van een vastgesteld bedrag per regio:

  • € 226.489 voor activiteiten in de eerste tranche, verdeeld als volgt:
    • € 26.489 voor activiteiten in de regio Noordoost-Brabant;
    • € 100.000 voor activiteiten in de Stedelijke regio Breda Tilburg;
    • € 100.000 voor activiteiten in de regio Zuidoost-Brabant.
  • € 367.677 voor activiteiten in de tweede tranche, verdeeld als volgt:
    • € 100.000 voor activiteiten in de regio Noordoost-Brabant;
    • € 100.000 voor activiteiten in de regio Stedelijke regio Breda Tilburg;
    • € 67.677 voor activiteiten in woondealregio West-Brabant-West;
    • € 100.000 voor activiteiten in woondealregio Zuidoost-Brabant.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 9 april 2024 tot en met 30 mei 2025.

Over de regeling
Met behulp van de regeling wil de provincie Noord-Brabant gemeenten stimuleren om plannen op te stellen, uit te werken en uit te voeren waarmee versneld woningen kunnen worden gerealiseerd.

Terug naar overzicht