Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

Subsidieregeling Ontwikkelkracht 2024/2025 uitgesteld

Ontwikkelkracht is een programma dat in 2023 is gestart en is voortgekomen uit een initiatief van leraren en onderzoekers die het vakmanschap willen versterken. Met Ontwikkelkracht kunnen schoolteams hun onderwijs verbeteren door de onderwijspraktijk en de wetenschap beter met elkaar te verbinden. Er zijn al veel scholen die contact hebben gezocht met het programma en graag willen deelnemen aan de Subsidieregeling Ontwikkelkracht 2024/2025, zo meldt Paul.

De minister vraagt de Tweede Kamer in haar brief om het tweeminutendebat en de stemmingen op zo kort mogelijke termijn, het liefst volgende week, in te plannen, gelet op de consequenties van uitstel voor scholen. Met een debat volgende week kunnen scholen nog net een aanvraag indienen voor de meivakantie. Dat is van groot belang zodat scholen Ontwikkelkracht nog kunnen meenemen in hun formatieplanning.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2024/04/09/uitstel-subsidieregeling-ontwikkelkracht-2024-2025

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling Ontwikkelkracht (ONTWIKKELKRACHT) is om scholen voor primair en voortgezet onderwijs te ondersteunen in het versterken van een onderzoeks- en verbetercultuur, zodat zij doorlopend en op basis van wat bekend is over effectieve aanpakken, hun onderwijs verbeteren.

Terug naar overzicht