Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

NWO-oproep voor innovatieve projecten in NWA-routes

De oproep is onderdeel van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA heeft tot doel om wetenschap in te zetten voor de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

Een aanvraag kan alleen worden ingediend door aanvragers die geselecteerd zijn door het route netwerk. Een verklaring van het route boegbeeld of trekker dient hierbij te worden ingediend als verplichte bijlage. Per route mogen minimaal twee en maximaal drie aanvragen worden ingediend in deze ronde.

De innovatieve projecten moeten bijdragen aan de inhoudelijke vernieuwing van de desbetreffende NWA-route. De aanvragen tot stand gekomen in samenwerking met één of meer maatschappelijke organisaties, dienen zich te richten op:

  • een vernieuwend idee;
  • bevordering van benutting van bestaande kennis;
  • synthese van bestaande kennis om witte vlekken in de kennisagenda, ambities en gamechangers van de route te identificeren; of
  • een combinatie van deze elementen.

In de projecten worden nieuwe en onverwachte verbindingen gelegd over de algehele kennisketen met maatschappelijke organisaties. De projecten dragen bij aan het vergroten van de maatschappelijke en wetenschappelijke impact van de route en de activiteiten die vanuit de route ondernomen worden. Passendheid binnen het NWA-programma en betrokkenheid van de brede samenleving waaronder burgers binnen de projecten is van belang.

Voor de oproep is een budget van € 7,5 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt minimaal € 50.000 en maximaal € 150.000 per project. Het totaal aan te vragen bedrag per aanvraag dient op voorhand afgestemd te worden met de NWA-route waar de aanvraag aan verbonden is. De maximale looptijd van het voorgestelde project is 24 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De deadline is 12 september 2024.

Terug naar overzicht