Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

Nieuwe KNAW-Awards voor jonge gepromoveerde onderzoekers

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft een nieuw prijzenprogramma: de KNAW Early Career Awards. Doel is om getalenteerde, gepromoveerde wetenschappers een steuntje in de rug geven.

Jaarlijks gaat de KNAW maximaal twaalf KNAW Early Career Awards van elk € 15.000 toekennen. Het geld mag door de winnaars naar eigen inzicht worden besteed aan hun onderzoekscarrière.

De nieuwe prijzen zijn bedoeld voor onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan en die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeën (verder) te ontwikkelen. De KNAW kent de Awards toe in de volgende domeinen, aan maximaal drie onderzoekers per domein:

  • Geesteswetenschappen;
  • Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen;
  • Natuur- en Technische Wetenschappen;
  • Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen.


Kandidaten mogen in het jaar van nominatie normaliter niet langer dan zeven jaar geleden gepromoveerd zijn en moeten een aanstelling hebben bij een Nederlandse universiteit of een Nederlands onderzoeksinstituut.

Leden van de KNAW, leden van De Jonge Akademie, hoogleraren aan Nederlandse universiteiten en directeuren van Nederlandse onderzoeksinstituten mogen ieder maximaal één kandidaat per domein nomineren. Nominaties kunnen tot en met 1 juli 2019 worden ingediend via wetenschapsfondsen@knaw.nl.

De prijsuitreiking vindt plaats in het eerste kwartaal van 2020.

Zie ook: https://www.knaw.nl/nl/actueel/nieuws/nieuwe-knaw-awards-voor-jonge-onderzoekers

Terug naar overzicht