Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

??Derde call Nederlands-Duits Interreg-project FOOD2020 geopend

Bedrijven die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie én die willen samenwerken met een Duits bedrijf uit de grensregio, kunnen vanaf nu projectvoorstellen indienen voor de derde call van het Nederlands-Duitse Interreg-project FOOD2020.

Het project is van toepassing op bedrijven afkomstig uit Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland en delen van Noord-Brabant en Limburg, alsmede delen van Niedersachsen en Nordrhrein-Westfalen.

?De projectpartners moeten voldoen aan de Europese definitie van midden- of kleinbedrijf (mkb). De projectbudgetten bedragen € 135.000 en het subsidiepercentage ligt op 50% (maximaal € 67.500 aan subsidie). Naast de personeelskosten van de partners worden er ook diensten van derden gefinancierd.

Er moeten minstens twee mkb'ers deelnemen en er moeten zowel Nederlandse als Duitse bedrijven vertegenwoordigd zijn. Aanvullend kunnen de partners kennisinstellingen betrekken bij de projecten. De projectvoorstellen moeten gaan over innovaties in bijvoorbeeld de productie van nieuwe levensmiddelen, verbetering van processen, et cetera.

Projectvoorstellen (projectplan, budgetplan en ondertekend aanvraagformulier) kunnen tot en met 29 mei 2019 (12:00 uur) worden ingediend bij leadpartner DIL.

De aanvrager moet na een voorlopige selectie op 25 juni 2019 voor de adviesraad zijn projectidee presenteren en in een vragenronde openstaande punten toelichten. Vervolgens kan aan drie projecten een positief advies over toekenning van subsidie worden gegeven, zo meldt Oost NL.

Zie ook: https://oostnl.nl/nl/nieuws/derde-call-food2020-geopend en https://www.food2020.eu/?lang=nl

Terug naar overzicht