Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - Open Oproep voor het Experiment

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept ontwerpers op voorstellen in te dienen voor kleinschalige experimenten, zoals materiaalexperimenten, technische innovaties of explorerende crossovers tussen design, wetenschap en kunst. Binnen de Open Oproep kan worden een bijdrage van maximaal € 10.000 worden aangevraagd. Deze bijdrage is met name bestemd voor materiaal- en productiekosten en (eigen) tijdsinvestering. Een voorstel kan worden ingediend tot en met 4 juni 2015.

Deze Open Oproep richt zich op uitvinders / ontwerpers / makers op het gebied van architectuur, vormgeving en e-cultuur en vraagt hen om projecten met een experimenteel karakter voor te dragen die zich in de initiatieffase bevinden. Te denken valt aan experimenten gericht op de toepassing van nieuwe materialen en technieken, experimenten gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten en/of bouwelementen en experimenten die zich richten op innovatieve crossovers tussen verschillende disciplines, wetenschap of kunst. Projecten moeten binnen 12 maanden na het bekendmaken van de selectie afgerond zijn. Samenwerking met andere partijen en cofinanciering zijn niet verplicht.

Uit de inzendingen selecteert het fonds maximaal 15 voorstellen. De beoordeling heeft de vorm van een tender: het fonds zal een aantal voorstellen verkiezen boven de andere. Bij de selectie wordt gestreefd naar een goede afspiegeling van de verschillende disciplines.

Terug naar overzicht