Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) naar verwachting half mei geopend

Dit jaar stelt het kabinet samen met de regio's € 55 miljoen beschikbaar voor de regeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het doel van deze regeling is het stimuleren van innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over de regiogrenzen heen. De openstelling is naar verwachting half mei. Sluitingsdatum wordt waarschijnlijk half september. Voor de regeling zal een tenderprincipe gaan gelden.

In de MIT Regio en Topsectoren werken het ministerie van Economische Zaken en de regio’s vanuit een gezamenlijke instrumentenkoffer met het doel om nationale en regionale innovatiestimuleringsinstrumenten zo veel mogelijk te harmoniseren en onderling te verbinden.
De instrumentenkoffer kent de volgende instrumenten: adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, kennisvouchers, TKI-Innovatiemakelaars en -netwerkactiviteiten.


Adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten worden regionaal aangeboden, kennisvouchers en de twee TKI-instrumenten (Innovatiemakelaars en netwerkactiviteiten) zijn alleen landelijk beschikbaar. Er wordt ook een landelijk vangnet gecreëerd.


Ondernemers dienen hun aanvraag in binnen de regio waar zij gevestigd zijn. Een ondernemer kan terecht bij het landelijke vangnet als de aanvraag inhoudelijk niet past binnen de Regionale Innovatiestrategie (RIS) of het instrument niet regionaal aangeboden wordt. Dit is bijvoorbeeld bij kennisvouchers het geval.

Terug naar overzicht