Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

KWF opent onderzoekscall naar tertiaire preventie van kanker

Bij KWF Kankerbestrijding kunnen tot en met 6 juli 2015 aanvragen worden ingediend voor de onderzoekscall 'Tertiaire preventie van kanker'. De oproep is bedoeld voor reguliere onderzoeksprojecten, die zich richten op leefstijl en/of andere factoren met betrekking tot tertiaire kankerpreventie. KWF stelt in 2015 een bedrag van € 2,5 miljoen beschikbaar voor deze call. Er kunnen naar verwachting 4 tot 5 aanvragen worden gehonoreerd.

Met deze call wil KWF Kankerbestrijding meer inzicht krijgen in bepaalde factoren, om van daaruit de kans op terugkeer van kanker te verkleinen en de gevolgen van (de behandeling van) kanker zoveel mogelijk te beperken.
De aanvragen dienen gericht te zijn op onderzoek naar de invloed van leefstijl en/of andere factoren, bij kankerpatiënten en/of overlevers van kanker, op diverse uitkomstmaten. Dit kan bijvoorbeeld het risico op terugkeer van kanker zijn of late effecten. Dit kan ook onderzoek zijn gericht op strategieën naar de verandering van leefstijl bij kankerpatiënten en/of overlevers van kanker:

Het gaat hierbij niet om effecten van de kankerbehandeling op de bovengenoemde uitkomstmaten;
Kwaliteit van leven kan worden meegenomen als een van de uitkomstwaarden, maar mag niet de enige uitkomstwaarde zijn binnen de studie.

Op deze call zijn de voorwaarden van de reguliere projectfinanciering van toepassing.

Terug naar overzicht