Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

KWF opent nieuwe call Beleidsprojecten Kanker en Ouderen (€ 200.000)

KWF Kankerbestrijding opent een nieuwe Call voor Beleidsprojecten Kanker en Ouderen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 september 2015. De oproep richt zich op beleidsprojecten, die als doel hebben de kwaliteit, toegankelijkheid en organisatie van de zorg voor ouderen met kanker te verbeteren. Voor de call is een budget beschikbaar van € 1 miljoen. Per project is circa € 100.000 tot € 200.000 beschikbaar. Binnen de call wil KWF prioriteit geven aan de meest kwetsbare (groepen) ouderen.

Bij voorkeur wordt samenwerking gezocht met één of meerdere relevante organisaties in het veld. Verder moeten projecten passen binnen minimaal één van de volgende thema’s/onderwerpen:

Verbetertrajecten (bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, voorlichting, opleiding, bijscholing, screening, diagnostiek, behandeling, patiëntenperspectief, toegankelijkheid van de zorg, verbeteren ketenzorg, multidisciplinaire zorg/besluitvorming, shared decision making). Projecten moeten bij voorkeur voorzien zijn van een implementatieplan;
Ontwikkeling van tools/modellen (bijvoorbeeld voorlichting, communicatie, zelfmanagement, meetinstrumenten, assessments). Projecten moet bij voorkeur voorzien zijn van een implementatieplan;
Implementatietrajecten (bijvoorbeeld zorgpaden, geriatrisch assessment, voorlichting, multidisciplinaire besluitvorming/overleg, shared decision making).

Terug naar overzicht