Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
10

Sectorplannen basisonderwijs en ICT goedgekeurd

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft de sectorplannen voor het basisonderwijs en ICT-sector goedgekeurd. Voor het plan voor basisonderwijs wordt € 11 miljoen uitgetrokken, terwijl in de ICT-branche € 5 miljoen wordt geïnvesteerd. Vanuit de sectoren zelf wordt ongeveer eenzelfde bedrag bijgelegd.

In het basisonderwijs neemt het aantal leerlingen af, waardoor afgestudeerden van de pabo steeds vaker werkloos zijn. De verwachting is echter dat vanaf 2016 een lerarentekort dreigt door de vergrijzing. Minister Asscher vindt het belangrijk dat goed opgeleide jonge leerkrachten behouden blijven voor het onderwijs om het tekort op te vangen. In de ICT-sector is sprake van een behoefte aan nieuwe en gekwalificeerde medewerkers in de komende jaren, die goed kunnen inspelen op de voortdurende ontwikkelingen in de nieuwe technologie.

Eerder zijn de sectorplannen voor de bouw, de uitzendbranche, transport & logistiek, kinderopvang, procesindustrie en schildersbranche goedgekeurd.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het doel van deze regeling is het stimuleren en behouden van werkgelegenheid door middel van (inter)sectoraal maatwerk. Er is in totaal € 600 miljoen beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend in tijdvakken. Het tweede tijdvak is geopend van 1 april tot en met 31 mei 2014.

Terug naar overzicht