Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
10

Subsidie ‘Your First EURES Job’ is verlengd

De subsidie ‘Your First EURES Job’ is voor Nederlandse werkgevers verlengd tot januari 2017. Bovendien is de leeftijd van de kandidaten waarop de regeling van toepassing is, verhoogd van 30 naar 35 jaar. Met de regeling kan een werkgever financiële ondersteuning krijgen wanneer deze iemand uit een ander EU/EER-land in dienst neemt.
De subsidie van EURES is bedoeld om het introductieprogramma te financieren, waarmee men de medewerker bekend maakt met het land en het bedrijf. Om de subsidie te krijgen, moet de werkgever aan verschillende voorwaarden voldoen:

U heeft een klein of middelgroot bedrijf met maximaal 250 medewerkers;
U bent in één van de EU/EER landen gevestigd;
De persoon die u in dienst neemt, is tussen de 18 en 35 jaar oud en heeft de nationaliteit van één van de EU/EER-landen;
Het contract geldt voor tenminste 6 maanden en voor minimaal 0,5 fte;
Het loon en de arbeidsomstandigheden zijn in overeenstemming met de cao en/of de wettelijke regelingen;
U laat de medewerker niet in een ander EU/EER land werken;
De basisintroductie begint binnen 3 weken na aanvang van het dienstverband.

De kandidaat die u aanneemt, kan een vergoeding krijgen voor de reiskosten voor het sollicitatiegesprek, de verhuiskosten, de kosten voor het vertalen en erkennen van diploma’s en voor een taalcursus.

De regeling ‘Your First EURES Job’ wordt uitgevoerd door verschillende agentschappen. Op de website van het agentschap EURES Zweden is meer informatie te vinden over ‘Your first EURES Job’. EURES Zweden is hoofduitvoerder van het project.

Terug naar overzicht