Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
10

Agentschap SZW publiceert documenten over Europese migratie- en veiligheidsfondsen

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Agentschap SZW organiseerden op 11 februari jl. een consultatie- en informatiebijeenkomst over de Europese migratie- en veiligheidsfondsen 2014-2020. Tijdens deze bijeenkomst is de conceptregeling Asylum, Migration and Integration Fund (AMIF) en Internal Security Fund (ISF) besproken. Aanvragers waren hierover eerder digitaal geconsulteerd. Agentschap SZW heeft nu de presentaties en vragen en antwoorden over de fondsen gepubliceerd.

Zie hier voor de betreffende documenten. De presentaties geven inzicht in de conceptregeling. In het overzicht van vragen en antwoorden zijn overigens geen projectspecifieke vragen opgenomen. Deze worden namelijk een op een teruggekoppeld aan de desbetreffende aanvrager. Op donderdag 2 april a.s. vindt een volgende informatiebijeenkomst plaats, waarin aandacht wordt besteed aan de uitvoeringsaspecten van een project. Binnenkort verstrekt het Agentschap meer informatie over deze bijeenkomst.

In de nieuwe begrotingsperiode bestaan de Europese migratie- en veiligheidsfondsen uit het Asiel- en Migratiefonds (AMIF) en het fonds voor de Interne Veiligheid (ISF). De huidige vier migratiefondsen verdwijnen.

Terug naar overzicht