Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
10

NWO-oproep voor onderzoek naar SDG-doelen ontwikkelingslanden

NWO heeft de oproep 'Nationale Wetenschapsagenda - Thema: SDG Interacties en Beleidsinterventies in Ontwikkelingslanden' gepubliceerd.

Binnen deze oproep roept NWO kennisinstellingen en andere geïnteresseerde partijen op tot het deelnemen aan onderzoeksprojecten gericht op interacties tussen duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) en beleidsinterventies in ontwikkelingslanden. De te vormen consortia werken inter- en transdisciplinair, internationaal en zijn kennisketenbreed.

Het doel van de oproep is het genereren van nieuwe inzichten in de manier waarop SDG-doelen op elkaar inwerken (zowel positief als negatief) en over de impact op beleidsinterventies en resultaten. Het onderzoeksprogramma heeft tot doel de complexe interacties van SDG's nauwgezet in kaart te brengen, te analyseren en uit te leggen om geïntegreerd en evidence-based SDG-beleid in Nederland en elders in de wereld mogelijk te maken. Op bewijs gebaseerde kennis is nodig om de veronderstellingen van het Nederlandse BHOS-beleid te testen en te onderzoeken.

De belangrijkste focus van dit programma ligt op ontwikkelingslanden, met name landen in de focusregio's (het Midden-Oosten en Noord-Afrika, de Sahel en de hoorn van Afrika) en in de focuslanden (Irak, Libanon en Jordanië) van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een consortium van onderzoekers en partijen uit de praktijk. Een consortium moet minimaal bestaan uit:

  • een hoofdaanvrager: een senior onderzoeker werkzaam bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie;
  • minimaal één mede-aanvrager die een senior-positie bekleedt bij een onderzoeksorganisatie in het doelland;
  • een praktijkorganisatie (samenwerkingspartner) in het doelland.


Voor de oproep is een budget van € 6,15 miljoen beschikbaar. De subsidie is maximaal € 2 miljoen per project. Toegekende projecten hebben een maximale looptijd van vijf jaar.

De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 31 maart 2020, 14.00 uur. De deadline voor het indienen van de uitgewerkte aanvraag is 9 juli 2020, 14.00 uur.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nwa/nationale-wetenschapsagenda---thema-sdg-interacties-en-beleidsinterventies-in-ontwikkelingslanden/nwa-sdg.html

Terug naar overzicht