Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
10

Eerste loketronde Twinningfaciliteit Nederland-Suriname geopend

De Twinningfaciliteit Nederland-Suriname is een fonds, dat financiële bijdragen biedt aan samenwerkingsverbanden tussen Surinaamse en Nederlandse maatschappelijke organisaties. Het digitaal loket zal driemaal per jaar geopend zijn voor het indienen van aanvragen. Het eerste loket is onlangs geopend en sluit op 28 februari 2014.

Het fonds richt zich op kennisuitwisseling en samenwerking tussen het Surinaamse en Nederlandse maatschappelijk middenveld in de sectoren onderwijs & opleiding, zorg & welzijn en taal & cultuur. Zowel kleine als grote projecten komen voor financiering in aanmerking.

Kleine projecten, met een looptijd van maximaal 1 jaar, kunnen een bijdrage ontvangen van minimaal € 10.000 tot maximaal € 40.000, waarbij een eigen bijdrage geldt van ten minste 5%. Grote projecten, met een looptijd van maximaal 2 jaar, kunnen een bijdrage van minimaal € 40.000 tot maximaal € 200.000 ontvangen. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van ten minste 15%. Voor deze eerste loketronde is in totaal € 3 miljoen beschikbaar.

Medio 2014 zal er een tweede loketronde worden geopend. Hiervoor is € 1,75 miljoen beschikbaar. De derde loketronde start begin 2015. Hiervoor is eveneens € 1,75 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht