Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
10

Meer tijd voor de uitvoering van SPUK Programma Natuur

Verlenging van beide periodes is noodzakelijk om de provincies voldoende tijd te geven voor het zorgvuldig en adequaat uitvoeren van de gebiedsgerichte aanpak in en rond de diverse Natura 2000-gebieden en daarmee tevens voldoende tijd te geven om de middelen die op grond van deze regeling beschikbaar zijn gesteld voor een eerste fase van drie jaar (1 januari 2021 tot en met 31 december 2023) uit te geven.

Concreet wordt de termijn waarbinnen de specifieke uitkering moet zijn besteed met één jaar verlengd, tot en met 31 december 2026. De termijn waarbinnen voor de uitgaven bestuurlijke verplichtingen moeten zijn aangegaan (goedgekeurd door gedeputeerde staten) wordt met twee jaar verlengd, tot en met 31 december 2025.

Over de regeling
Op basis van de regeling worden financiële middelen aan de provincies beschikbaar gesteld voor het realiseren van de condities, die nodig zijn voor een landelijk gunstige staat van instandhouding op de locaties, waar bij aanvang van het Programma Natuur sprake is van een te hoge stikstofdepositie voor stikstofgevoelige soorten en habitats.

Terug naar overzicht