Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
10

Health~Holland publiceert tweede MKB Call

Een deel van de PPS-toeslag onderzoek en innovatie (PPSTOESLAG) die Health~Holland verdeelt, is gereserveerd voor deze MKB Call. Middels de call kan het mkb onder bepaalde voorwaarden subsidie ontvangen om één bestaand of nieuw R&D FTE aan een industrieel publiek-privaat samenwerkingsproject te laten werken. De hoofdaanvrager moet een mkb-onderneming zijn die in Nederland is gevestigd. Het consortium moet bestaan uit minimaal één onderneming met winstoogmerk en één onderzoeksorganisatie.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet het onderzoek substantieel bijdragen aan de realisatie van de missies en de strategie die staan beschreven in de Kennis- en Innovatieagenda (KIA) 2024-2027 voor het Maatschappelijk Thema Gezondheid & Zorg. Het project omvat alleen industrieel onderzoek.

Voor de oproep is in totaal € 5 miljoen beschikbaar, waarvan € 3,3 miljoen bestemd is voor het mkb. Per projectjaar mag het mkb aanspraak maken op maximaal € 150.000 PPS-toeslag. Onderzoeksorganisaties kunnen aanspraak maken op maximaal € 150.000 PPS-toeslag per project. De PPS-toeslag wordt ingezet om één bestaand of nieuw R&D FTE te financieren. Het project duurt maximaal twee jaar.

Aanvragen kunnen per e-mail worden ingediend bij Health~Holland. Het indienen van een aanvraag bestaat uit de volgende twee stappen:

  • stap 1 - indienen vooraanmelding: deadline 1 februari 2024, 12.00 uur;
  • stap 2 - indienen uitgewerkte aanvraag: deadline 9 april 2024, 17.00 uur.

Terug naar overzicht