Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
9

Waddenfonds publiceert Openstellingsbesluit en Wijzigingsverordening

Het Waddenfonds is weer geopend voor aanvragen vanaf 3 februari 2015 tot en met 4 september 2015. Voor deze periode zijn per thema de volgende subsidieplafonds vastgesteld: Natuur (€ 4.000.000), Water (€ 2.000.000), Duurzame havens (€ 2.000.000), Duurzame agrarische sector (€ 2.000.000) en Budget lokale innovaties (€ 1.000.000). Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Het Waddenfonds heeft ook een wijziging op de 'Subsidieverordening Waddenfonds 2014' gepubliceerd.

Het Waddenfonds stelde de 'Subsidieverordening Waddenfonds 2014' op 30 juni 2014 vast, waarop de verordening op 4 juli 2014 in werking trad. In deze verordening is een paragraaf gereserveerd voor activiteiten die met toepassing van de door de Europese Commissie vastgestelde MKB Landbouwvrijstellingsverordening voor subsidie in aanmerking kunnen worden gebracht. Op 25 juni 2014 heeft de Europese Commissie een nieuwe vrijstellingsverordening vastgesteld. De voor de Subsidieverordening relevante onderdelen van deze vrijstellingsverordening konden daardoor niet tijdig in de vastgestelde tekst worden verwerkt. Met de nu vastgestelde Wijzigingsverordening wordt deze paragraaf 5.3 alsnog ingevuld. Daarnaast is van de gelegenheid gebruikt gemaakt om enkele tekstuele verbeteringen aan te brengen en een onjuiste verwijzing te herstellen.

Eerder deze week kondigde het Waddenfonds ook aan om met het resterende gedeelte van het budget (€ 23 miljoen) een nieuwe weg in te slaan. Om gericht duurzame economische activiteiten te stimuleren, start het Waddenfonds met een pilot kredietsubsidie. Het gaat hierbij om projecten met een terugverdiencapaciteit. Ook wordt in de loop van het voorjaar een tender opengesteld. Deze geldt voor economische projecten met een ecologische component. Tenslotte is er budget beschikbaar voor de start van grote programma’s (‘grote stenen’). Deze hebben een bovenregionale impact en een meerjarig karakter. Hiervoor wordt een investeringsprogramma opgesteld.

Het Dagelijks Bestuur van het Waddenfonds streeft naar beslissingen in de loop van 2015 over de openstellingen van de pilot kredietsubsidie, de tender en de 'grote stenen'.

Terug naar overzicht