Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
9

Subsidieregeling andere eindtoetsen PO gepubliceerd

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de 'Subsidieregeling andere eindtoetsen voor het Primair Onderwijs' gepubliceerd. Toetsaanbieders en bevoegde gezagsorganen van primair onderwijs kunnen tot en met 28 februari 2015 een aanvraag indienen voor het aanbieden van een eindtoets en voor activiteiten die daarmee direct samenhangen.

Op 1 augustus van dit jaar is de wetswijziging Eindtoetsing PO in werking getreden. Hierin is geregeld dat er in het basisonderwijs een centrale eindtoets voor taal en rekenen wordt ingevoerd, onder de zorg en verantwoordelijkheid van de overheid. Naast deze verplichte centrale eindtoets kan ook het gebruik van één of meer andere eindtoetsen voor taal en rekenen door scholen worden toestaan. Het is een voorwaarde dat een andere eindtoets door de minister als eindtoets in de zin van de WPO (Wet op het primair onderwijs) is toegelaten. Het idee is dat er voor aanbieders van andere eindtoetsen een reële en gelijkwaardige mogelijkheid is om een alternatieve eindtoets te ontwikkelen en deze aan te bieden aan scholen.

De regeling treedt in januari 2015 in werking en vervalt op 1 januari 2019. Aanvragen voor de jaren 2016, 2017 en 2018 kunnen worden ingediend tot en met 31 januari van het schooljaar waarin de eindtoets wordt aangeboden.

Terug naar overzicht