Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
9

Programma van Eisen Frisse Scholen online

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft het nieuwe Programma van Eisen Frisse Scholen online gezet. Per januari 2015 worden de energie-eisen in het Bouwbesluit aangescherpt, daarom is ook het Programma van Eisen voor de scholen aangepast. Het programma is opgesteld door RVO.nl als onderdeel van het programma Energiebesparing in de Gebouwde Omgeving (EnerGO) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het energieonderdeel is vereenvoudigd en sluit nu aan op het nieuwbouwlabel zoals dat sinds juli dit jaar van kracht is.

Het Programma van Eisen Frisse scholen helpt leerlingen, docenten, schoolbesturen en gemeenten om hun zogenaamde verlanglijstje samen te stellen: energiezuinig, lekker fris, heerlijk licht, geen lawaai, ’s winters behaaglijk warm en ’s zomers lekker koel. Architecten, adviseurs, aannemers en installateurs weten op die manier precies wat van hen gevraagd wordt en waar zij op worden afgerekend: een echt Frisse School voor kinderen. Klik hier voor inzage in het Frisse scholen Programma van Eisen 2015.

TKI EnerGO, onderdeel van de Topsector Energie, heeft als doel: innovatie versnellen voor de ontwikkeling en toepassing van energiebesparing en duurzame energie opwekking in de gebouwde omgeving in Nederland en de toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie zo groot mogelijk maken. U kunt deelnemer worden in dit netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden, voor het delen van kennis en het ontwikkelen en implementeren van innovaties. Met deze partijen heeft TKI EnerGO een innovatieagenda opgesteld (ook wel Innovatiecontract genoemd), gefocust op waar innovatie het grootste verschil kan maken om de gebouwde omgeving uiteindelijk energie neutraal te krijgen.

Terug naar overzicht