Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
9

Partners for International Business (PIB)-convenant gastechnologie Golfregio ondertekend

3 december jl. hebben Bas Pulles, directeur Internationale Programma’s namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming een Partners for International Business (PIB)-convenant ondertekend. Dit PIB-programma richt zich op het verbeteren van de positie van Nederlandse toeleveranciers in de gasindustrie in de Golfregio en zet hierbij in op kennisuitwisseling en tijdige betrokkenheid bij projecten in Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

De Nederlandse overheid helpt het cluster toeleveranciers bij het realiseren van de doelen en neemt daarmee eventuele handelsbelemmeringen weg voor de gehele sector in de Golfregio. De volgende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zitten in het cluster: DNV GL, Gemco International, Association IRO, Petrogas, TNO, Tradinco Instruments en Stork Technical Services.

De ondertekening gebeurde in het bijzijn van minister Kamp van Economische Zaken en de Qatarese minister Mohammed bin Saleh Al-Sada van Energie en Industrie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet met PIB economische diplomatie in om handels- en investeringsbelemmeringen weg te nemen. Ondernemers kunnen hierdoor kansen verzilveren.

Terug naar overzicht