Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
9

Aanvraagformulieren beschikbaar voor Subsidieregeling bijzondere transitiekosten Jeugdwet

Vanaf 1 oktober 2014 kunnen organisaties die jeugdhulp, kinderbeschermingsmaatregelen of jeugdreclassering uitvoeren, subsidie aanvragen voor bijzondere kosten die zij moeten maken door de transitie naar het nieuwe jeugdstelsel. De Jeugdwet, die de grondslag vormt voor de transitie, treedt op 1 januari 2015 in werking. Subsidie wordt verstrekt op basis van de 'Beleidsregels subsidieverstrekking bijzondere transitiekosten Jeugdwet'. De aanvraagformulieren zijn nu beschikbaar. Zie hier voor de formulieren. Beide formulieren moeten worden ingevuld.

Organisaties kunnen subsidie aanvragen in de volgende gevallen:

Voor de onvermijdbare kosten die een organisatie moet maken om in 2015 een voorziening te kunnen voortzetten die continuïteit van zorg garandeert of continuïteit in de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen of jeugdreclassering;
Voor de onvermijdbare kosten die een organisatie moet maken door langdurige verplichtingen die vóór 1 januari 2014 zijn aangegaan voor een voorziening die door een gemeente niet of in mindere mate ingekocht gaat worden;
Voor de kosten die een organisatie, die voor de bekostiging of bevoorschotting van een voorziening afhankelijk is van een groot aantal gemeenten, in 2015 moet maken om aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen, indien die bekostiging - vanwege het grote aantal betrokken gemeenten - gedurende enige tijd op zich laat wachten. Van een groot aantal betrokkenen is sprake wanneer een organisatie zowel in tenminste tien samenwerkingsregio’s in 2013 een omzet heeft behaald van tenminste 2% per regio als ten hoogste twee samenwerkingsregio’s in 2013 een omzet van ten hoogste 30% per regio heeft behaald en in alle andere regio’s in 2013 een omzet van ten hoogste 20% per regio heeft behaald.

Voor de regeling is een subsidieplafond van € 200 miljoen vastgesteld. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 april 2017, waarbij geldt dat aanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst.

Terug naar overzicht