Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
9

50 jongerenvouchers beschikbaar in Achterhoek

In het kader van het actieplan Jeugdwerkloosheid Achterhoek wordt in de periode van 1 oktober 2014 tot 1 juli 2015 de Jongerenvoucher Achterhoek uitgereikt. Deze vouchers hebben een waarde van € 1.250 en zijn bedoeld voor werkgevers om te investeren in jong, Achterhoeks talent. Deze financiële tegemoetkoming kan worden aangevraagd door werkgevers, die een werkzoekende jongere tussen de 18 en 27 jaar oud voor tenminste een half jaar en minimaal 12 uur per week in dienst nemen.

In totaal zijn 50 vouchers beschikbaar. Hierbij geldt een maximum van 1 voucher per werkgever. De werkgever kan de jongerenvoucher naar eigen inzicht inzetten, bijvoorbeeld om de loonkosten te verlagen voor het in dienst nemen van een jongere, te voorzien in (een deel van) de begeleidingskosten van de jongere of om eventuele scholingskosten te dekken die nodig zijn om de jongere klaar te stomen voor de werkplek. Er moet een inwerk- en begeleidingsprogramma beschikbaar zijn en de werkgever moet de intentie hebben de arbeidsovereenkomst te verlengen bij goed functioneren.

De arbeidsmarktregio Achterhoek bestaat uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Terug naar overzicht