Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
9

Mondriaan Fonds biedt Meester-Gezelregeling aan voor beginnend kunstenaars

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van beginnende kunstenaars aan begeleiding door ervaren vakgenoten en om de overdracht van kennis en ervaring te stimuleren, introduceert het Mondriaan Fonds een Meester-Gezelregeling. De regeling bestaat vooralsnog uit twee projecten die startende kunstenaars koppelen aan meer ervaren collega’s voor inhoudelijke begeleiding, zowel artistiek als zakelijk. Dit zijn het project Mentoring in samenwerking met Cultuur-Ondernemen en het project Leerling/Meester in samenwerking met Kunstpodium T. 

Het project Mentoring heeft als doel de inhoudelijke expertise van succesvolle en ervaren beeldend kunstenaars en curatoren te koppelen aan gemotiveerde jonge beeldend kunstenaars. De kennis en ervaring wordt ingezet voor een nieuwe generatie. De kunstenaars worden begeleid bij het realiseren van hun ambities en plannen, bij hun artistieke ontwikkeling, professionalisering en positionering. Er kan gekozen worden uit mentoren met verschillende profielen.

Met het Project Leerling/Meester wordt de inhoudelijke kennis en ervaring van de kunstenaars die eerder vanuit het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Bewezen Talent ontvingen gekoppeld aan jong talent.

Terug naar overzicht