Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
9

CZ Fonds reikt prijzen uit voor zorgvernieuwende initiatieven

Voor de CZ Zorgprijs, bestemd voor vernieuwende zorgprojecten zijn 57 aanvragen ingediend, waarvan er vervolgens 19 via voorselectie zijn genomineerd. Op 25 september 2013 werden de winnaars bekendgemaakt. De eerste prijs, een bedrag van € 25.000, werd gewonnen door Mondriaan en GGzE, voor 'M'n Mattie', een webbased applicatie voor jongeren met psychiatrische problemen. De tweede prijs (€ 10.000) was voor het Hartcentrum van het AMC, voor het project 'Patiënteneducatie op maat'. De derde prijs (€ 5.000) werd gewonnen door het Oogheelkundig Instituut te Rotterdam, voor een project waarmee urgente oogaandoeningen op de Spoedeisende Hulp van een algemeen ziekenhuis sneller worden behandeld of doorverwezen.

Voor de CZ Verwenzorgprijs nodigt het CZ Fonds jaarlijks circa 500 zorginstellingen uit, om een idee in te sturen voor verwenzorg voor hun cliënten. De prijs is altijd gekoppeld aan een bepaald thema. Dit jaar was dat het bij elkaar brengen van zorg en kunst. Op 25 september 2013 werd aan de veertig meest bijzondere ideeën de Verwenzorgprijs uitgereikt, bestaande uit een bedrag van maximaal € 1.000 per initiatief.

Het CZ Fonds steunt sinds 1999 zorgvernieuwende initiatieven in Zuid-Nederland die niet via de gewone weg, zoals door de overheid, betaald kunnen worden. Het CZ Fonds kent diverse aandachtsgebieden. Projecten kunnen ingediend worden op het gebied van preventie, kwaliteit van zorg, cliëntervaringen en informele zorg.

Terug naar overzicht