Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

Zuid-Holland steunt BIZZen op bedrijventerreinen en winkelgebieden

De provincie Zuid-Holland heeft de Subsidieregeling ondersteuning BIZZen op bedrijventerreinen en winkelgebieden Zuid-Holland (BIZZH) gepubliceerd.

Het doel van deze nieuwe regeling is het ondersteunen van BIZZen, oftewel verenigingen of stichtingen als bedoeld in de Wet op de bedrijveninvesteringszones, zodat deze verenigingen en stichtingen overeind blijven en hun basistaken kunnen blijven uitvoeren om de kwaliteit van bedrijventerreinen en winkelgebieden te garanderen.

Subsidie kan uitsluitend worden aangevraagd door verenigingen of stichtingen in Zuid-Holland als bedoeld in de Wet op de bedrijveninvesteringszones. Subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • het in stand houden van verenigingen en stichtingen als bedoeld in de Wet op de bedrijveninvesteringszones in 2021;
  • de bekostiging van activiteiten in 2021 in de openbare ruimte en op het internet, die zijn gericht op het bevorderen van de leefbaarheid of de veiligheid in de bedrijveninvesteringszone of de ruimtelijke kwaliteit of de economische ontwikkeling van de bedrijveninvesteringszone.


De hoogte van de subsidie bedraagt ten hoogste 70% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 35.000.

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2020 worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Het beschikbare budget van € 750.000 wordt over de aanvragen verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst daarvan.

Terug naar overzicht