Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

Subsidie voor gemeenten om overlast van asielzoekers te verminderen

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de regeling Eenmalige specifieke uitkering voor gemeenten in verband met het treffen van maatregelen ter vermindering van overlast en criminaliteit veroorzaakt door asielzoekers (VOCA) gepubliceerd.

Met behulp van deze nieuwe regeling kunnen gemeenten eenmalig een specifieke uitkering aanvragen voor maatregelen ter vermindering van overlast en criminaliteit veroorzaakt door asielzoekers buiten de (COA-)opvanglocatie. Gemeenten kunnen individueel of gezamenlijk een aanvraag voor een eenmalige specifieke uitkering indienen.

De specifieke uitkering moet worden besteed aan activiteiten waarmee overlastgevende asielzoekers worden aangepakt. De kosten van deze activiteiten mogen zijn gemaakt tussen 1 januari 2020 en 31 mei 2021.

Een gemeente kan maximaal € 50.000 inclusief BTW aanvragen. Indien meerdere gemeenten gezamenlijk één aanvraag indienen, wordt het maximale bedrag per gemeente vermenigvuldigd met het aantal gemeenten dat de aanvraag doet. In totaal is € 1 miljoen te verdelen.

Aanvragen kunnen tot en met 31 augustus 2020 worden ingediend bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Terug naar overzicht