Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

NWO-oproep 'Kunstmatige Intelligentie - verantwoorde inzet' geopend

NWO heeft de eerste oproep voor het nieuwe onderzoeksprogramma 'Kunstmatige Intelligentie - verantwoorde inzet' geopend.

De ambitie van dit programma is om publiek-private AI-onderzoeksprojecten uit te voeren die wezenlijk bijdragen aan de grote vraagstukken die AI oproept voor de Nederlandse samenleving en economie en om consortia de gelegenheid te geven om zich voor te bereiden op toekomstige AI-onderzoeksprogramma's. Het programma is gericht op onderzoek en ontwikkeling van AI-algoritmen die verantwoord en zorgvuldig gebruik in toepassingen garanderen.

Financiering in het kader van de nu geopende (en onlangs al aangekondigde) oproep kan worden aangevraagd voor de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek, maar kan ook deels worden aangewend om zich te organiseren en klaar te stomen voor AI-onderzoeksprogramma's in de toekomst.

Aanvragen kunnen worden ingediend door hoogleraren, universitair (hoofd)docenten en andere onderzoekers met een vergelijkbare aanstelling in dienst van een Nederlandse universiteit, NWO-instituut of een door NWO erkende kennisinstelling.

Per aanvraag kan minimaal € 200.000 en maximaal € 500.000 subsidie aangevraagd worden voor een onderzoeksproject met een maximale looptijd van 48 maanden. Het totale projectbudget dient uit minimaal 20% en maximaal 35% private cofinanciering te bestaan. In totaal is € 2,3 miljoen subsidie te verdelen.

De deadline voor het indienen van een aanvraag is 5 november 2019, 14:00 uur.

Zie ook: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/kunstmatige-intelligentie---verantwoord-inzet/kunstmatige-intelligentie---verantwoord-inzet.html

Terug naar overzicht