Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

NWA-programma steunt onderzoek naar duurzamer voedselsysteem

NWO heeft in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) een oproep geopend voor onderzoek naar de transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

De vraag die centraal moet staan in te ondersteunen onderzoek betreft: hoe kunnen we overgaan naar een voedselproductiesysteem waarbij minder verloren gaat, natuurlijke hulpbronnen worden gespaard en bodemecologie en biodiversiteit worden versterkt? Deze vraag moet worden onderzocht door kennisketenbrede transdisciplinaire consortia. Het onderzoek mag een looptijd van maximaal drie jaar hebben.

Voor deze call uit het NWA-programma is er eerst een selectieronde. Geïnteresseerde partijen maken middels een motivatieformulier hun interesse kenbaar voor deelname aan deze call met zogeheten Sandpitprocedure. Uit de geselecteerde deelnemers voor de Sandpit worden één of twee brede consortia gevormd. Een consortium dient vervolgens een uitgewerkte aanvraag in.

Het te verdelen budget is € 2,77 miljoen. Er kunnen dus twee aanvragen van € 1,385 miljoen of één aanvraag van € 2,77 miljoen toegekend worden.

De deadline voor het indienen van een motivatieformulier door geïnteresseerde partijen is 12 september 2019, 14:00 uur. De deadline voor het indienen van uitgewerkte aanvragen door één of twee gevormde consortia is 24 maart 2020, 14:00 uur.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nwa/nationale-wetenschapsagenda---transitie-naar-een-duurzaam-voedselsysteem/nationale-wetenschapsagenda---transitie-naar-een-duurzaam-voedselsysteem.html

Terug naar overzicht