Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

'Twentse fonds Innovatie in gemeenten' aangekondigd

De komende vier jaar stelt de Regio Twente € 5 miljoen beschikbaar voor innovatieve Twentse MKB-bedrijven met maximaal 50 werknemers. Er zijn twee mogelijkheden om een bijdrage te krijgen uit het fonds: een voucher of een krediet. Met een innovatievoucher kunnen ondernemingen bestaande kennis inkopen bij kennisinstellingen die veel aan onderzoek doen, zoals UT, ROC van Twente of Saxion. Innovatiekredieten zijn bedoeld voor de financiering van innovatieve projecten die leiden tot nieuwe producten die snel in de markt kunnen worden gezet.

De vouchers (€ 5.000) en het krediet (€ 150.000) worden verstrekt voor innovatieve producten of diensten die ook snel arbeidsplaatsen opleveren. Het fonds is vooral gericht op aanvragen voor de sectoren zorg, veiligheid en duurzaamheid.

Bedrijven kunnen een aanvraag indienen bij Kennispark Twente. De ondernemer wordt bij Kennispark Twente vanuit één loket ondersteund bij het verder uitwerken van de aanvraag. Het fonds staat vanaf oktober 2013 open voor aanvragen.

Terug naar overzicht