Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

Budget 2013 restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland benut

Voor restauraties van rijksmonumenten in Zuid-Holland was € 1,5 miljoen beschikbaar. Nieuw dit jaar is de eis van minimaal 50% cofinanciering. De eigen bijdrage van de nu gehonoreerde aanvragen is gemiddeld 63%.

Het merendeel van de aanvragen betreft de restauratie van kerken en molens, zoals de Dorpskerk in Woubrugge, de kerk in Numansdorp, de Tiendwegmolen in Streefkerk en molen Drie Koornbloemen in Schiedam. Daarnaast wordt subsidie verleend voor de restauratie van een druivenkas, tuinmuur, schuur en badhuis bij het Hof van Moerkerken in Mijnsheerenland, een grafkelder in Rotterdam en de buitenperken van de Dikhuidenvleugel in Diergaarde Blijdorp. 

Met de Subsidie restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland stelt de provincie de eigenaren van rijksmonumenten in Zuid-Holland in de gelegenheid, hun restauratie te kunnen bekostigen voor behoud en herstel, voor een beschermd, bekend en beleefbaar erfgoed. Per jaar is voor Zuid-Holland € 3 miljoen beschikbaar. De provincie geeft in haar Beleidsvisie Cultureel Erfgoed 2013-2016 aan de helft hiervan te besteden aan de restauratie van rijksmonumenten. De andere helft wordt besteed aan restauraties, die binnen de zogenoemde Erfgoedlijnen vallen.

Terug naar overzicht