Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
9

Tilburg University: gering effect loonkostensubsidie voor in dienst nemen arbeidsgehandicapte

De nieuwe Participatiewet moet ervoor zorgen dat mensen met een beperking in het normale arbeidsproces worden opgenomen. Maar de beschikbare financiële instrumenten om werkgevers te compenseren, is slechts één van de verschillende randvoorwaarden, constateren onderzoekers van de Tilburg University in hun studie 'Het werkt niet vanzelf. Over loonprikkels als instrumenten in de Participatiewet'.

Om deze mensen deel te laten nemen aan het normale arbeidsproces is volgens hen veel meer nodig, bijvoorbeeld daadwerkelijk inspelen op hun talenten en het creëren van de juiste randvoorwaarden bij werkgevers. Een integrale aanpak met oog voor diverse factoren, zoals bedrijfscultuur, imago en begeleiding, is noodzakelijk, concluderen de onderzoekers. Zij pleiten voor strategisch personeelsbeleid op dit terrein. In een vervolgonderzoek zal nader worden ingegaan op de condities waaronder werkgevers arbeidsgehandicapten in dienst zullen nemen.

Overigens is het onderzoek en de uitgave van dit onderzoek in boekvorm tot stand gekomen door financiële ondersteuning van Instituut Gak. Instituut Gak steunt uiteenlopende projecten op de terreinen sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in Nederland.

Terug naar overzicht