Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
9

Stimuleringsregelingen voor hogescholen verlengd

Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor het hbo, heeft de looptijd van twee stimuleringsregelingen verlengd. Voor de 'Stimuleringsregeling Professionalisering' kunnen subsidieaanvragen nu worden ingediend tot en met 1 januari 2016, tenzij het budget eerder is uitgeput. Indienen voor de 'Stimuleringsregeling Ruim baan voor participatie´ is nu mogelijk tot en met 1 juni 2016. Ook hiervoor geldt dat aanvragen kunnen worden ingediend, zolang het budget toereikend is.

Met de 'Stimuleringsregeling Professionalisering' worden hogescholen ondersteund bij het ontwikkelen van instrumenten en (voorlichtings)programma’s voor medewerkers ten behoeve van hun professionalisering. Uitgangspunt is het stimuleren en enthousiasmeren van de medewerkers om aan de slag te gaan met hun professionele ontwikkeling. De stimuleringsregeling voorziet in een subsidiebedrag van maximaal € 5.000. Dit kan een hogeschool aanvragen als tegemoetkoming in de kosten verbonden aan een of meerdere activiteiten, waarmee medewerkers worden ondersteund bij het formuleren van persoonlijke ontwikkelingsdoelen. 

De 'Stimuleringsregeling Ruim baan voor participatie' voorziet ook in een subsidiebedrag van maximaal € 5.000. Dit bedrag kan een hogeschool ontvangen als tegemoetkoming in de kosten voor het creëren van arbeidsplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarbij gaat het vooral om het ondersteunen van het bewustwordingsproces, het bieden van informatie en het creëren van draagvlak binnen de organisatie.

Terug naar overzicht