Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
9

Rijksdienst informeert professionele organisaties voor monumentenbehoud

Monumentenorganisaties die eigenaar zijn van ten minste 20 beschermde monumenten kunnen een aanvraag doen om een professionele organisatie voor monumentenbehoud te worden. Voorwaarde is dat deze organisaties op professionele wijze de monumentale waarden van die monumenten in stand houden. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert 19 juni a.s. in Amersfoort een bijeenkomst voor organisaties die overwegen een aanvraag te doen tot zo’n professionele organisatie.

De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders en medewerkers van potentiële professionele organisatie en al aangewezen professionele organisaties. Er zal voorlichting worden gegeven over wat de status van professionele organisatie in houdt, wat de criteria zijn en hoe een aanvraag in zijn werk gaat. Vertegenwoordigers van professionele organisaties en de Rijksdienst lichten een en ander toe. Verder is er ruimte in het programma om ervaringen te delen en vragen te stellen. Zie hier voor het programma van de dag en een aanmeldformulier.

Tot 1 september a.s. is het voor organisaties weer mogelijk om de status van professionele organisaties voor monumentenbehoud (de zogenoemde POM-status) aan te vragen. Professionele organisaties voor monumentenbehoud krijgen voorrang bij de verdeling van subsidiegelden op basis van de Subsidieregeling instandhouding monumenten. Bovendien zijn voor organisaties met de POM-status bijzondere bepalingen van kracht.

Terug naar overzicht