Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
9

Mondriaan Fonds-oproep voor bemiddelaars: stage in New York of Brugge

Het Mondriaan Fonds biedt bemiddelaars de mogelijkheid om hun ontwikkeling een internationale impuls te geven en hun netwerk te vergroten door een stage bij twee gerenommeerde instituten in het buitenland: The New Museum in New York of Musea Brugge in Brugge. Het Mondriaan Fonds stelt een bijdrage van € 6.400 ter beschikking voor materiaal- en verblijfskosten. Daarnaast worden reis- en visumkosten vergoed. Het Mondriaan Fonds voldoet zelf de huur. Deadline voor aanmeldingen is op 3 juli 2015.

De stageperiode bij The New Museum loopt van 8 september tot en met 18 december 2015. Het Mondriaan Fonds biedt een (jonge) bemiddelaar op het gebied van de hedendaagse beeldende kunst de mogelijkheid om stage te lopen bij het Curatorial Department van dit museum. De werkperiode bij Musea Brugge heeft een looptijd van 1 oktober 2015 tot en met 31 januari 2016. Het Mondriaan Fonds biedt een bemiddelaar op het gebied van cultureel erfgoed de mogelijkheid om hier stage te lopen. Voor beide musea geldt dat een bemiddelaar die een bijdrage aanvraagt, ten minste twee jaar professioneel werkzaam moet zijn als bemiddelaar op het gebied van beeldende kunst of erfgoed.

Overigens kan het hele jaar door voor een zelf georganiseerde stage of leerplek bij een gerenommeerde buitenlandse instelling of kunstenaar een aanvraag worden ingediend binnen de regeling Talentontwikkeling in Internationale Context.

Terug naar overzicht