Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
9

Fonds NutsOhra publiceert derde oproep 'Klein Geluk' voor levenskwaliteit

Vanaf 18 juni 2015 tot en met 30 juli 2015 kunnen bij Fonds NutsOhra voorstellen worden ingediend in het kader van de derde call voor het programma Klein Geluk. In deze oproep kunnen organisaties projectaanvragen indienen, die zich richten op de toevoeging van kwaliteit van leven, voor mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg op de domeinen autonomie, sociale participatie en/of welbevinden. In deze oproep is nog geen ruimte voor individuen om een subsidieaanvraag in te dienen.  

Het beschikbare budget voor het programma 'Klein Geluk' is € 2 miljoen voor de periode 2015-2016. Voor deze derde call is € 190.000 beschikbaar. Het maximale bedrag dat wordt toegekend is € 500 per bereikte beneficiant en € 20.000 per subsidieaanvraag, waarbij er minimaal 40 personen meer kwaliteit van leven zullen ervaren. In deze call kunnen aanvragen worden ingediend door rechtspersonen of georganiseerde verbanden zonder winstoogmerk, die actief gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige en intensieve zorgbehoefte. Dit kunnen zorgaanbieders zijn, maatschappelijke organisaties, sociaal ondernemers, welzijnsorganisaties, burgerinitiatieven etc.

Een onderlinge vergelijking van de aanvragen leidt tot prioritering van de te financieren projecten. Dit betekent dat per call die aanvragen worden gehonoreerd die de meeste waarde toevoegen aan de kwaliteit van leven van de beoogde doelgroep.

Fonds NutsOhra maakt ook bekend dat de vierde call in het kader van dit programma zal worden opengesteld op 10 september 2015. De sluitingsdatum van deze vierde call is 22 oktober 2015.

Terug naar overzicht