Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
9

Noord-Holland: meer budget voor waterbewustzijn

Met dit extra budget wordt het subsidieplafond voor activiteiten in het waterschapsgebied van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verhoogd van € 160.000 naar € 760.000.

Voor activiteiten in het waterschapsgebied van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht blijft het subsidieplafond € 38.000, en voor activiteiten in het waterschapsgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland blijft het subsidieplafond € 0.

Over de regeling
Het doel van de regeling is meer waterbewustzijn te creëren in de agrarische sector en daarmee te zorgen voor een dusdanig veranderde bedrijfsvoering en inrichting dat deze bijdragen aan een veerkrachtig en klimaatrobuust watersysteem.

In aanmerking voor subsidie komen samenwerkingsverbanden tussen één of meer landbouwondernemingen en ten minste één waterschap. Subsidie is beschikbaar voor activiteiten gericht op voorlichting aan agrariërs en kennisdeling en kennisontwikkeling met agrariërs, alsmede gebiedsprocessen met agrariërs, die bijdragen aan het verbeteren van water- en bodemkwaliteit of het tegengaan van verdroging, verzilting en wateroverlast op agrarisch grondgebied.

De hoogte van de subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 5000. Aanvragen kunnen tot en met 30 maart 2023 worden ingediend bij de provincie Noord-Holland en worden behandeld op volgorde van ontvangst.

Terug naar overzicht