Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
9

ZonMw-oproep ‘bewoners aandachtswijken in beweging via de kracht van betaald voetbal’

Een aanvraag moet worden ingediend door een samenwerkingsverband van minimaal twee Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s), een onderzoeksorganisatie en de Eredivisie CV. De BVO kan ook vertegenwoordigd worden door een aan de BVO gelieerde organisatie die de maatschappelijke activiteiten van de club coördineert. Daarnaast is het een pré als ook een ontwerpbureau, de beide gemeenten en maatschappelijke instellingen uit de wijk reeds betrokken zijn en onderdeel uitmaken van het samenwerkingsverband.

Eén van beide BVO’s heeft een bestaande innovatieve interventie die aansluit bij het doel van deze subsidieoproep. Die BVO of een betrokken onderzoeksorganisatie fungeert als hoofdaanvrager en bestuurlijk verantwoordelijke. Andere samenwerkingspartners zijn mede-aanvrager.

De bestaande interventie wordt in het eerste jaar versterkt en benut daarbij expertise van (sociaal) ontwerpers en onderzoekers om een businessmodel te (door)ontwikkelen en werkzame mechanismes te achterhalen. Tegelijk wordt kennis gedeeld met de andere BVO en wordt toepassing van het concept in andere contexten voorbereid (opschalen). Gedurende de looptijd van het project verschuift de aandacht van de BVO met de bestaande interventie naar de implementatie bij de andere BVO. De BVO met de bestaande interventie richt zich qua opschaling mogelijk ook op toepassing bij andere wijken, gemeenschappen of gemeenten in de eigen regio.

De interventie dient zich (primair) op volwassenen met een lage sociaaleconomische positie (SEP) in aandachtswijken te richten. 

Er is in totaal € 500.000 beschikbaar voor deze oproep. Er kan maximaal € 165.000 subsidie worden aangevraagd om de bestaande innovatieve aanpak van een BVO te versterken en op te schalen naar een andere BVO en wijk/plaats. Een project heeft een looptijd van maximaal 24 maanden. Er is 50% cofinanciering vereist.

Aanvragen kunnen tot en met 10 september 2024 worden ingediend via MijnZonMw.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/de-kracht-van-betaald-voetbal-bewoners-aandachtswijken-beweging

Terug naar overzicht