Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
9

Achtste aanvraagronde 'gezonde relaties & seksualiteit'

Het doel van de regeling is het stimuleren en ondersteunen van scholen die aandacht willen besteden aan gezonde relaties en seksualiteit. De regeling maakt deel uit van het programma Gezonde School en is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

In aanmerking voor ondersteuning komen scholen in het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs die gaan werken met de Gezonde School-aanpak voor het thema relaties en seksualiteit.

De subsidie bedraagt maximaal € 5000 per schoollocatie. De school moet deze subsidie gebruiken om te werken aan de versterking van het thema relaties en seksualiteit. Het bedrag mag worden gebruikt voor taakuren voor een Gezonde School-coördinator, het aanschaffen van een activiteit of lespakket en het inkopen van gastlessen. Hiernaast kunnen scholen de subsidie gebruiken voor enkele facultatieve onderdelen.

Scholen moeten hun belangstelling om deel te nemen aan de regeling kenbaar maken via Mijngezondeschool.nl. Aanvragen kunnen vervolgens worden ingediend tijdens een aanvraagronde.

Zie ook: https://www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/relaties-seksualiteit

Terug naar overzicht