Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
9

Steun voor Limburgse veehouders die uitstoot bestaande stallen meten

De Subsidieverordening inrichting landelijk gebied Limburg 2015 e.v. (ILGL2015) is gewijzigd.

De wijziging betreft de gehele vervanging van de bestaande paragraaf 1.4C 'Excellent produceren, verbeteringen in de veehouderij (emissies bestaande stallen)' in de nieuwe paragraaf 1.4C 'Excellent produceren, verbeteringen in de veehouderij (pilot meten op bedrijfsniveau).

De nieuwe paragraaf is gericht op het meten van de uitstoot en de blootstelling bij bestaande stallen in de veehouderij, met de nadruk op ammoniak, fijnstof en geur.

Limburgse veehouderijen kunnen op basis van de nieuwe paragraaf vanaf 1 juni 2019 subsidie aanvragen voor fysieke investeringen in meetinstrumenten en aanverwante software, alsmede voor algemene kosten die met die investeringen gepaard gaan (bijvoorbeeld voor het inschakelen van een architect, ingenieur en/of adviseur).

De subsidie bedraagt voorlopig maximaal 60% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot € 10.000 per stal en € 20.000 per bedrijf. Voor aanvragen die vanaf 1 juni 2020 worden ingediend, bedraagt de subsidie maximaal 50% van de subsidiabele kosten, en voor aanvragen die vanaf 1 januari 2021 worden ingediend maximaal 35% van de subsidiabele kosten.

Aanvragen kunnen tot en met 31 mei 2021 worden ingediend. In totaal is € 236.000 te verdelen.

Terug naar overzicht