Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
9

Stand van zaken Regeling stimulering huisvesting vergunninghouders

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft het overzicht met de stand van zaken bij de Tijdelijke regeling stimulering huisvesting vergunninghouders (TRSHV) vernieuwd.

Het overzicht betreft de stand van zaken per 1 april 2019. Op deze datum is € 3.337.500 subsidie verstrekt en is voor € 23.318.750 budget gereserveerd. In totaal is een budget van € 87,5 miljoen beschikbaar.

Subsidie wordt verdeeld op basis van de afgifte van verklaringen van budgetreservering. Een verklaring van budgetreservering kon tot en met 31 december 2018 worden aangevraagd door middel van aanmelding van een voornemen om een nieuwe woonvoorziening ten behoeve van de huisvesting van vergunninghouders te realiseren. Voor elke woonvoorziening moet een aanmelding worden gedaan. Een subsidieaanvraag moet binnen 24 maanden na de dagtekening van de afgifte van de verklaring van budgetreservering worden ingediend. Een aanvraag heeft betrekking op één woonvoorziening, wel kan eenzelfde natuurlijke persoon of rechtspersoon meerdere aanvragen indienen.

Over de regeling
Het doel van de Tijdelijke regeling stimulering huisvesting vergunninghouders is het stimuleren van een versnelde realisatie van extra huisvestingscapaciteit voor asielzoekers met een verblijfsvergunning (zogeheten vergunninghouders). Mede hierdoor kan de beoogde versnelling van de doorstroming van vergunninghouders vanuit de opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) naar gemeenten worden gerealiseerd.

Het overzicht, dat regelmatig wordt geactualiseerd, is te vinden op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/tijdelijke-regeling-stimulering-huisvesting-vergunninghouders

Terug naar overzicht