Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
9

Subsidieverordening Waddenfonds 2014 gewijzigd

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds heeft een tweede Wijzigingsverordening op de subsidieregeling Waddenfonds gepubliceerd. De verordening is van toepassing op de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland. De Subsidieverordening werd op 13 november 2014 gewijzigd vastgesteld. Vanuit verschillende invalshoeken is er nu aanleiding, de Subsidieverordening opnieuw aan te passen:

1. Kennisgeving MKB Landbouwvrijstellingsverordening: de Europese Commissie heeft aangegeven, dat de in de eerste Wijzigingsverordening al opgenomen Kennisgeving meer nadrukkelijk moet worden omschreven. De Subsidieregeling is hierop aangepast. Het betreft uitsluitend tekstuele wijzigingen.

2. Vrijstellingsverordening Visserij: deze Europese vrijstellingsverordening is met ingang van 1 januari 2014 komen te vervallen. De overgangstermijn, waarbinnen met toepassing van deze vrijstellingsregeling subsidie kon worden verstrekt, is geëindigd op 1 juli 2014. De bepalingen, die in de Subsidieverordening verwijzen, zijn, in afwachting van een nieuwe Vrijstellingsverordening Visserij, nu komen te vervallen.

3. Wijze van bekendmaking regelgeving: vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe wet gemeenschappelijke regelingen van kracht. Hierdoor is het voor het Waddenfonds mogelijk geworden, een eigen publicatieblad uit te geven, waardoor bekendmaking 'in eigen huis'  kan gebeuren en niet meer afhankelijk is van de bekendmaking in de provinciale bladen van de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Tegelijkertijd zal alle regelgeving via overheid.nl beschikbaar komen.

4. Subsidiabele kosten: in de Subsidieverordening zijn bepalingen opgenomen over subsidiabele kosten, die, naar het oordeel van het dagelijks bestuur, geen staatssteun vormen of subsidie die wordt verstrekt in het kader van de deminimisregelgeving. Omdat deze kosten uitputtend zijn, bestaat de mogelijkheid, dat onderdelen van de door het bestuur (gewenste) activiteiten toch niet voor subsidie in aanmerking kunnen komen. In deze Wijzigingsverordening is daarom de bepaling opgenomen voor 'overige subsidiabele kosten'.

Terug naar overzicht