Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
9

Diverse Overijsselse subsidies gewijzigd

Overijssel heeft het Uitvoeringsbesluit subsidies op een groot aantal punten gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn als volgt:  

Aan het hoofdstuk Familie, jeugd en gezin wordt de paragraaf Transitie Jeugdzorg Overijssel 2.0 toegevoegd. Met deze paragraaf wil de provincie gemeenten en regio's ondersteunen in hun voorbereiding op hun nieuwe taken als gevolg van de Transitie Jeugdzorg, waarbij zorgtaken van provincies worden overgebracht naar gemeenten.

Van het hoofdstuk Wonen en leefomgeving wordt de paragraaf Effectuering Ruimtelijk beleid op een groot aantal punten gewijzigd. De titel van de paragraaf Ruimtelijke kwaliteit stads- en dorpsranden wordt gewijzigd in Ruimtelijke kwaliteit steden, dorpen en randen. De paragraaf is geheel herzien. Van de paragraaf Kennisondersteuning goederenvervoer over water wijzigt onder meer de indieningstermijn. Aanvragen kunnen worden ingediend van 10 april tot en met 23 mei 2014.
Aan het hoofdstuk wordt een paragraaf Gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente 2.0 toegevoegd. Met deze paragraaf worden initiatiefnemers gestimuleerd, de projecten, die zij van plan zijn uit te voeren in dit gebied, tevens te laten bijdragen aan de speerpunten van Noordoost Twente.

Van het hoofdstuk Milieu wordt de paragraaf Kwantitatief en kwalitatief waterbeheer (pMJP 2.1.1-5.2.9) ingetrokken. De titel van paragraaf 8.14 MKB Energielening wordt gewijzigd in Energielening ondernemingen. De paragraaf is geheel herzien. Op grond van deze nieuwe paragraaf kunnen voortaan niet alleen bedrijven, maar ook verenigingen en stichtingen een energielening aanvragen. De titel van de paragraaf Duurzaamheidspremie particuliere woningeigenaar wordt gewijzigd in Duurzaamheid-, buren-, energie-investeringspremie particuliere woningeigenaar. De paragraaf is vervolgens geheel herzien en treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 3 april 2014. 

Van het hoofdstuk Landbouw, natuur en landschap worden vier paragrafen ingetrokken: Verplaatsing van intensieve veehouderijen (pMJP 1.1.1), Duurzame ontwikkeling landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's) (pMJP1.1.3), Verplaatsing landbouwbedrijf (pMJP 1.1.5, 2.1.1 en 2.1.5) en Kwaliteit cultuurlandschap (pMJP 12.3.1, 2.3.2, 2.3.6). Er wordt een nieuwe paragraaf toegevoegd: Samen werkt beter, waarmee uitvoering wordt gegeven aan het gelijknamige bestuurlijk akkoord voor een economisch en ecologisch vitale toekomst.

Aan het uitvoeringsbesluit wordt een hoofdstuk Democratie en Grondrechten toegevoegd, met een eerste paragraaf: Dodenherdenking en bevrijdingsfestival. De provincie ziet het als haar taak om de burgers van Overijssel bewust te maken van hun verkregen democratische verworvenheden en wil daarom de nadruk leggen op de link tussen de Dodenherdenking en het bevrijdingsfestival.

Verder zijn aan talloze paragrafen kleinere inhoudelijke wijzigingen aangebracht. Zie voor een compleet overzicht het Provinciaal blad.

Terug naar overzicht