Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
9

Nederland succesvol Eurostars-land

Bij 32 van de 107 goedgekeurde projectvoorstellen van de laatste oproep (call 9) voor het programma Eurostars is een Nederlandse organisatie betrokken. In totaal werden 56 projecten ingediend met een Nederlandse deelnemer. Met 32 goedgekeurde voorstellen uit 56 indieningen (57%) scoort Nederland hoger dan de meeste Eurostarslanden. Alleen België scoort met 8 uit 13 (60%) en Slowakije met 2 uit 3 (66%) hebben hoger gescoord. Maar deze landen hebben aanzienlijk minder aanvragen ingediend dan Nederland.

Met het beschikbare budget van ruim € 4.500.000 kan Nederland 13 projectvoorstellen financieren.

Eurostars is een Europees innovatieprogramma en onderdeel van Eureka. Het doel is marktgerichte R&D projecten te financieren, waarin het MKB een belangrijke rol speelt. Er doen tot nu toe 32 landen mee aan Eurostars: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, IJsland, Ierland, Israel, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Turkije, Zweden, Zwitserland.
De aanvraag bestaat uit twee stappen:
• Het project wordt voor de centrale beoordeling ingediend in Brussel waar de projecten worden beoordeeld door een internationaal evaluatiepanel. Het resultaat van de evaluatie is een ranking list, die de volgorde van toekenning van subsidie bepaalt. De ranking list gaat naar de deelnemende landen, die zich aan deze volgorde moeten houden;
• Wanneer een project volgens de ranking list in aanmerking komt voor subsidie, dient de Nederlandse aanvrager in Nederland aanspraak te maken op de Eurostars-regeling. Zijn projectpartners doen dit allen ook in eigen land.

Terug naar overzicht