Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
9

Projecten snel internet buitengebied: EZ wil vergoeding via Europees Fonds

Snel internet draagt bij aan zaken als ondernemerschap en economische groei. aldus minister Kamp (Economische Zaken). Door snel internet in de dunbevolkte gebieden waar deze toegang nog niet bestaat te stimuleren, kan ook de economie in die regio's worden gesimuleerd. Als voorbeeld noemt Kamp de mogelijkheid om met Europees geld investeringen rond te krijgen en lagere kosten voor het aanleggen van een vast telecomnetwerk. Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) biedt bedrijven de kans extra geld op te halen voor toekomstige investeringen. Kamp wil bereiken dat projecten op het gebied van snel internet in aanmerking komen voor dit fonds.

Ondernemers kunnen daarnaast vanaf 1 september een vergunning aanvragen om via een radiofrequentie in een bepaald gebied draadloos internet aan te kunnen bieden. Zo kunnen huishoudens of bedrijven worden verbonden met een zendmast die met het internet gekoppeld is.

Kamp wil verder dat het fiscaal wordt om de telecommunicatie-infrastructuur, zoals kabels en buizen, langer ongebruikt in te grond te laten liggen, zonder dat hier belasting over moet worden betaald. Op die manier wordt de aanleg van extra capaciteit voor de aanleg van snelle netwerken, ook in de buitengebieden, gestimuleerd.

De kamerbrief over snel internet in buitengebieden en 4G-dekking is hier te downloaden.

Terug naar overzicht