Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
9

NWO organiseert informatiebijeenkomsten Promotiebeurs voor leraren

Binnenkort kunnen bij NWO weer aanvragen worden ingediend voor een Promotiebeurs voor leraren. Daarom zijn er in april dit jaar vier workshopmiddagen voor leraren die al bezig zijn met het voorbereiden van een aanvraag. In juni organiseert NWO een voorlichtingsmiddag, bedoeld voor leraren die meer algemene informatie over de promotiebeurs willen hebben. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs.

De workshopmiddagen zijn op 10, 15, 17 en 22 april 2015. De middagen op 10 en 15 april vinden plaats in The Colour Kitchen te Utrecht, en die van 17 en 22 april worden gehouden bij NWO in Den Haag. De workshops geven ondersteuning bij het uitwerken van het onderzoeksvoorstel, bij het formuleren van de centrale onderzoeksvraag en bij de voorbereiding op de beoordelingsprocedure. Aanmelden is verplicht.

De voorlichtingsmiddag vindt plaats op 19 juni bij NWO in Den Haag. Deze biedt algemene informatie over de opzet van de Promotiebeurs voor leraren. Deelnemers ontvangen bovendien praktische informatie over het schrijven van een voorstel en het doorlopen van de procedure. Daarnaast delen oud-commissieleden en laureaten hun ervaringen. Ook voor deze middag is aanmelden verplicht.

De NWO Promotiebeurs voor leraren beoogt het aantal gepromoveerde leraren te vergroten. Het gaat dan om leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs. Een groter aantal gepromoveerde leraren voor de klas verhoogt de kwaliteit van het onderwijs en versterkt de aansluiting tussen universiteiten en scholen.

Terug naar overzicht